Over ons

Kleuterdans, Streetjazz, Modernjazz, Moderne dans of klassiek ballet dansles volgen? Dansschool Het Danskwartier Den Haag biedt verschillende danslessen aan voor jong en oud. Lees hier meer over de verschillende dansstijlen waar in je dansles kan volgen.

Ons verhaal

In 2017 kwam mijn droom komt uit, een eigen dansschool!

Een plek waar liefde voor dans ontstaat,

Waar leerlingen zich kunnen ontwikkelen in hun danstechniek,

Een plek waar kwaliteit hoog in het vaandel staat,

Een plek waar leerlingen blij zijn zichzelf te uiten,

Een plek waar leerlingen zichzelf durven te laten zien,

Een plek waar met plezier geleerd wordt, waar hard gewerkt wordt, hard gezweet wordt, Een plek waar verschillende dansstijlen gevolgd kunnen worden,

Waar opgetreden wordt, creativiteit geprikkeld wordt, talent ontwikkeld wordt,

Een plek waar gelachen wordt en waar het gezellig is,

Een plek waar genoten wordt van dans en alles wat dans met zich meebrengt: 

Het Danskwartier Den Haag


Onze missie

Dansen is geweldig! Onze missie is om iedereen dat te laten voelen! Eenmaal besmet met het 'dansvirus' blijf je er altijd van houden. Iedereen veel plezier aan dans te laten beleven en danstechniek bijbrengen is wat wij het allerliefste doen.

Wij bieden danslessen aan van jong tot oud en in verschillende dansstijlen. Bekijk het aanbod in het rooster.

'Dans met je hart en je voeten zullen volgen!'

 Onze docenten

Janine van den Heuvel Damen

Janine is de trotse eigenaresse van het Danskwartier Den Haag en docent op dinsdag, woensdag en donderdag
 

Janine studeerde af als eerstegraads dansdocent aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Nog steeds volgt ze veel bijscholing in binnen en buitenland. (Londen, New York)  Na haar afstuderen verbond ze zich aan verschillende balletscholen in Den Haag en omgeving en gaf ze workshops bij het Nederlands Danstheater Move in. Werkte ze voor Segbroek Dans en de Utrechtse Dansacademie. Voor het Nationale Toneel maakt ze met regelmaat choreografieën. Ook maakt en geeft ze educatieve workshops/ lessenreeksen rondom voorstellingen voor Holland Dance. Zo heeft ze de lessenreeks 'GeRAAKT' ontwikkeld ism ADO Den Haag om kinderen meer aan het bewegen te krijgen.

 

Tijdens haar studie danste Janine in Verdi's opera 'La Traviata' in Zurich, Was ze choreograaf en danscoördinator voor 'Snorro’ de gemaskerde held van het RO theater. Ze danste in live, life, living op het CaDance festival en in Global water Dances the Netherlands. Haar vooropleiding volgde ze op de MusicAllFactory. Janine was te zien als 'Roodkapje' in de Efteling en speelde ze in een aantal sinterklaas musicals. Ook was ze choreograaf bij het Rijswijksjeugdtheater.

 

Janine is een gedreven docent die met veel enthousiasme haar passie overbrengt op haar leerlingen. "In mijn lessen breng ik mijn leerlingen verder in hun danstechniek op een dansante wijze.  Inleving, energie en flow spelen in mijn lessen een belangrijke rol. Dansen is heerlijk, dat wil ik mijn leerlingen laten voelen.'

 


Kyra van der Zalm

Mijn naam is Kyra van der Zalm.

Na mijn afstuderen aan de MBO dans opleiding in Haarlem. Ben ik begonnen aan de opleiding Docent Dans aan Fontys Dansacademie Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Ik ben zelf begonnen met dansen toen ik een jaar of 7 was, ik heb les gehad in klassiek ballet, streetdance, modern, jazz, werelddans en show/musical. Ik geef sinds enkele jaren les aan peuters en kleuters.

Naast school en lesgeven volg ik zelf nog musical lessen en werk ik in een restaurant.


Juliette Waaijer

Juliette Waaijer is momenteel bezig met haar laatste jaar aan de bachelor opleiding docent dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hier heeft ze les gehad in ballet, modern, jazz, hiphop en Afrikaans. 

Ze geeft danslessen in verschillende dansstijlen aan kinderen tot volwassenen.

"In mijn danslessen draait het om techniek, plezier en energie! Tot snel in de studio!"


Mienke Zandleven

Mienke verzorgd de kinderfeestjes bij ons in de studio!

 

Mienke Zandleven is een eerstegraads docent dans. Van kinds af aan is dans haar lust en haar leven. Na de middelbare school heeft zij dan ook een dansopleiding op MBO (CIOS Haarlem) en op HBO (Dansacademie Codarts Rotterdam) niveau gevolgd en voltooid.

Mienke Zandleven is aangesloten bij meerdere dansscholen in Den Haag, begeleidt jonge talenten bij Korzo en geeft educatieve dansworkshops voor onder andere het dansgezelschap Little Doll Dance Company en voor theatergroep ZEP.

 

Mienke is een gedreven docent die haar enthousiasme graag overbrengt aan haar leerlingen. Energie, inleven en het dansplezier staan altijd centraal in de les!

 

 

Linda Provenza

Linda is an italian dancer, teacher and choreographer based in Amsterdam. Linda has studied in Urban Academy in Milan (hiphop, contemporary and theatre) and then moved to Amsterdam to take a part in a project with a dance company and decided to stay. During 4 years in Amsterdam she worked with different choreographers and artists and had a possibility to get different inputs from all of them getting new skills and qualities.  Since 2016 Linda is engaged with dance projects in Miami where she had an opportunity to learn American way of dancing familar dance styles.

Linda teaches the HIPHOP and Modern jazz class at Het Danskwartier Den Haag on saturday from september 2019.

 


Bonne von Brucken Fock

Bonne is vanaf zijn 11e begonnen met breakdance en sindsdien bezeten van breakdance. Hij keek op tegen de grote namen van die tijd en besloot dat hij ook ooit zover zou komen. Breakdance is zijn grote passie. Hij is een van de veel belovende breakdancers van nederland.

De afgelopen 5 jaar heeft hij veel opgetreden met zijn crew 'the heavy Hitters"

Hij is afgestudeerd van het Creative college in Utrecht en hij geeft al ruime tijd les en vind het fijn zijn passie over te brengen. 

Ook volgt Bonne een opleiding tot sportmasseur. 1x per maand zal Zeph daarom zijn lessen vervangen.


Kirsten van Tol

“Mijn naam is Kirsten van Tol en op jonge leeftijd mocht ik op balletles. Wat begon bij één uurtje breidde zich snel uit naar meerdere uren dans in de week en ook naar diverse stijlen, dit waren onder andere: modern, urban en Amerikaanse tap.

 

In 2015 heb ik de vooropleiding Schakelklas afgerond en aansluitend ben ik begonnen met de Bachelor Docent Dans, beide bij Codarts, Dance academy Rotterdam. Sinds mijn afstuderen in 2019 ben ik werkzaam als dansdocent bij verschillende dansscholen en in het (speciaal) basisonderwijs.

 

Om mij te blijven ontwikkelen volg ik regelmatig cursussen en opleidingen, waaronder de opleiding Progressing Ballet Technique om de ballettechniek te kunnen specificeren en op verschillende manieren te kunnen aanbieden.

 

In mijn lessen ontdekken, onderzoeken en ontwikkelen we samen. Hoe werkt dans in jouw lichaam en hoe geniet jij als mens van dans.

 

Ik kijk er naar uit mijn passie met de leerlingen te kunnen delen!”