Over ons

Kleuterdans, Streetjazz, Modernjazz, Moderne dans of klassiek ballet dansles volgen? Dansschool Het Danskwartier Den Haag biedt verschillende danslessen aan voor jong en oud. Lees hier meer over de verschillende dansstijlen waar in je dansles kan volgen.

Ons verhaal

Het Danskwartier Den Haag opent in September 2017. Janine van den Heuvel Damen neemt dan de dansschool over van Joke van der Kraan. De dansschool is gevestigd in het Statenkwartier in Den Haag.

Een goede sfeer, persoonlijk contact, veel dansplezier en het werken aan een goede danstechniek vinden wij belangrijk in onze lessen. In de dansschool werken uitsluitend afgestudeerde professionele dansdocenten. Zo wordt er op een verantwoorde manier lesgegeven en kunnen we leerlingen verder brengen in hun dans.  

Naast de lessen biedt Het Danskwartier Den Haag ook de mogelijkheid om podiumervaring op te doen. Zo wordt er minimaal 1x in de twee jaar een voorstelling georganiseerd in een echt theater. 


Onze missie

Dansen is geweldig! Onze missie is om iedereen dat te laten voelen! Eenmaal besmet met het 'dansvirus' blijf je er altijd van houden. Iedereen veel plezier aan dans te laten beleven is wat wij het allerliefste doen.

Wij bieden danslessen aan van jong tot oud en in verschillende dansstijlen. Bekijk het aanbod in het rooster.

'Dans met je hart en je voeten zullen volgen!'

 


Onze docenten

Janine van den Heuvel Damen

Janine is de trotse eigenaresse en docent van Het Danskwartier Den Haag.

 

Janine studeerde af als eerstegraads dansdocent aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Nog steeds volgt ze veel bijscholing in binnen en buitenland. (Londen, New York)  Na haar afstuderen verbond ze zich aan verschillende balletscholen in Den Haag en omgeving en gaf ze workshops bij het Nederlands Danstheater Move in. Werkte ze voor Segbroek Dans en de Utrechtse Dansacademie. Voor het Nationale Toneel maakt ze met regelmaat choreografieën. Ook maakt en geeft ze educatieve workshops/ lessenreeksen rondom voorstellingen voor Holland Dance. Zo heeft ze de lessenreeks 'GeRAAKT' ontwikkeld ism ADO Den Haag om kinderen meer aan het bewegen te krijgen.

 

Tijdens haar studie danste Janine in Verdi's opera 'La Traviata' in Zurich, Was ze choreograaf en danscoördinator voor 'Snorro’ de gemaskerde held van het RO theater. Ze danste in live, life, living op het CaDance festival en in Global water Dances the Netherlands. Haar vooropleiding volgde ze op de MusicAllFactory. Janine was te zien als 'Roodkapje' in de Efteling en speelde ze in een aantal sinterklaas musicals. Ook was ze choreograaf bij het Rijswijksjeugdtheater.

 

Janine is een gedreven docent die met veel enthousiasme haar passie overbrengt op haar leerlingen. "In mijn lessen breng ik mijn leerlingen verder in hun danstechniek op een dansante wijze.  Inleving, energie en flow spelen in mijn lessen een belangrijke rol. Dansen is heerlijk, dat wil ik mijn leerlingen laten voelen.'

 

Tanja Reen

Tanja volgde haar dansdocenten opleiding aan het Rotterdams Conservatorium en haalde haar diploma voor Klassiek en Modern ballet gehaald in 1980.

Sindsdien is zij altijd verbonden geweest aan Balletschool Joke van der Kraan en heeft aan vele verschillende balletscholen en aan eigen kindergroepen lesgegeven. 

 

Het lesgeven aan kinderen, zeker op langere termijn, doet zij met plezier. Dit omdat bij hen zo duidelijk de fysieke ontwikkeling te zien is, maar ook de steeds groter wordende uitdrukking in de dans. 

Bij het ene kind meer binnen de techniek als de mogelijkheden daar zijn en bij het andere kind meer in de expressie.

Ieder kind ontwikkelt zich binnen de eigen mogelijkheden als dit met plezier wordt beleefd. 

 

Ook het lesgeven aan volwassenen brengt haar veel voldoening om te zien dat binnen de techniek, die wordt aangeleerd, er veel ruimte is voor uitdrukking van gevoel, verbondenheid met het lichaam door ademhaling en het laten samengaan van beweging en muziek. 

 

Zij volgt wekelijks training en verschillende nascholing cursussen per jaar om zich te laten inspireren voor haar lessen.

 


Lisa van der Hoeven

Mijn naam is Lisa van der Hoeven en vanaf september 2019 werk ik bij Danskwartier Den Haag. In 2014 ben ik afgestudeerd aan de bachelor Docent Dans aan Codarts Rotterdam. Sindsdien werk ik als freelance dansdocent bij verschillende dansscholen en primaire/secundaire onderwijsscholen rondom Den Haag, Delft en Rotterdam. Ik geef les in zowel klassiek ballet, moderne dans als streetdance aan alle leeftijden. Andere stijlen waarin ik lesgeef zijn burlesque en zouk (Braziliaanse partnerdans). Zelf ben ik nog actief aan het trainen in pilates, ballet, modern dans, zouk, andere latindansen en stijldansen. Naast mijn liefde voor al die verschillende dansstijlen houd ik mij ook bezig met yoga en pilates. In 2016 heb ik een yoga opleiding in Mumbai in India voltooid en in 2018 een ashtanga yoga opleiding in Nederland. In mijn danslessen draait het om de ontwikkeling van lichaamsbewustzijn en controle, techniek, vergroten van de bewegingsmogelijkheden, de ontwikkeling van stijlgevoeligheid en bewegingsdynamieken. Hopelijk zie ik jullie in een van de lessen! 


Bonne von Brucken Fock

Bonne is vanaf zijn 11e begonnen met breakdance en sindsdien bezeten van breakdance. Hij keek op tegen de grote namen van die tijd en besloot dat hij ook ooit zover zou komen. Breakdance is zijn grote passie. Hij is een van de veel belovende breakdancers van nederland.

De afgelopen 5 jaar heeft hij veel opgetreden met zijn crew 'the heavy Hitters"

Hij is afgestudeerd van het Creative college in Utrecht en hij geeft al ruime tijd les en vind het fijn zijn passie over te brengen. 

Ook volgt Bonne een opleiding tot sportmasseur. 1x per maand zal Zeph daarom zijn lessen vervangen.


Michelle Arkensteijn (stagiaire)

Mijn naam is Michelle Arkesteijn, 21 jaar oud en ik kom vanaf januari stage lopen bij Het Danskwartier Den Haag! Ik ben afgestudeerd aan de opleiding MBO Artiest dans bij het Nova College in Haarlem en zit nu in mijn 3e jaar van de Academie voor Danseducatie bij HBO Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ik dans zelf al sinds mijn 4e jaar en heb al in veel verschillende stijlen gedanst. Al vroeg wist ik dat ik dansdocent wilde worden, deze droom ben ik nu aan het najagen. In mijn lessen zal er hard gewerkt worden maar is er altijd ruimte voor een grapje. Ik heb onwijs veel zin in de stage bij Het Danskwartier en kijk er naar uit om jullie in de lessen te zien! 

 

De lessen waarin je mij vanaf januari kunt tegenkomen zijn: 

- Dinsdag 1930 uur Modern Jazz 11-15 jaar.

- Woensdag 1500 uur Klassiek Ballet 6-7 jaar.

- Donderdag 1715 uur Street Jazz 10-12 jaar.

 

Groetjes en tot dan(s),

Michelle

Linda Provenza

Linda is an italian dancer, teacher and choreographer based in Amsterdam. Linda has studied in Urban Academy in Milan (hiphop, contemporary and theatre) and then moved to Amsterdam to take a part in a project with a dance company and decided to stay. During 4 years in Amsterdam she worked with different choreographers and artists and had a possibility to get different inputs from all of them getting new skills and qualities.  Since 2016 Linda is engaged with dance projects in Miami where she had an opportunity to learn American way of dancing familar dance styles.

Linda teaches the HIPHOP and Modern jazz class at Het Danskwartier Den Haag on saturday from september 2019.

 


Kyra van der Zalm

Mijn naam is Kyra van der Zalm.

Na mijn afstuderen aan de MBO dans opleiding in Haarlem. Ben ik begonnen aan de opleiding Docent Dans aan Fontys Dansacademie Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Ik ben zelf begonnen met dansen toen ik een jaar of 7 was, ik heb les gehad in klassiek ballet, streetdance, modern, jazz, werelddans en show/musical. Ik geef sinds enkele jaren les aan peuters en kleuters.

Naast school en lesgeven volg ik zelf nog musical lessen en werk ik in een restaurant.


Mienke Zandleven

Mienke verzorgd de kinderfeestjes bij ons in de studio!

 

Mienke Zandleven is een eerstegraads docent dans. Van kinds af aan is dans haar lust en haar leven. Na de middelbare school heeft zij dan ook een dansopleiding op MBO (CIOS Haarlem) en op HBO (Dansacademie Codarts Rotterdam) niveau gevolgd en voltooid.

Mienke Zandleven is aangesloten bij meerdere dansscholen in Den Haag, begeleidt jonge talenten bij Korzo en geeft educatieve dansworkshops voor onder andere het dansgezelschap Little Doll Dance Company en voor theatergroep ZEP.

 

Mienke is een gedreven docent die haar enthousiasme graag overbrengt aan haar leerlingen. Energie, inleven en het dansplezier staan altijd centraal in de les!