Over ons

Kleuterdans, Streetjazz, Modernjazz, Moderne dans of klassiek ballet dansles volgen? Dansschool Het Danskwartier Den Haag biedt verschillende danslessen aan voor jong en oud. Lees hier meer over de verschillende dansstijlen waar in je dansles kan volgen.

Ons verhaal

In 2017 kwam mijn droom komt uit, een eigen dansschool!

Een plek waar liefde voor dans ontstaat,

Waar leerlingen zich kunnen ontwikkelen in hun danstechniek,

Een plek waar kwaliteit hoog in het vaandel staat,

Een plek waar leerlingen blij zijn zichzelf te uiten,

Een plek waar leerlingen zichzelf durven te laten zien,

Een plek waar met plezier geleerd wordt, waar hard gewerkt wordt, hard gezweet wordt, Een plek waar verschillende dansstijlen gevolgd kunnen worden,

Waar opgetreden wordt, creativiteit geprikkeld wordt, talent ontwikkeld wordt,

Een plek waar gelachen wordt en waar het gezellig is,

Een plek waar genoten wordt van dans en alles wat dans met zich meebrengt: 

Het Danskwartier Den Haag


Onze missie

Dansen is geweldig! Onze missie is om iedereen dat te laten voelen! Eenmaal besmet met het 'dansvirus' blijf je er altijd van houden. Iedereen veel plezier aan dans te laten beleven en danstechniek bijbrengen is wat wij het allerliefste doen.

Wij bieden danslessen aan van jong tot oud en in verschillende dansstijlen. Bekijk het aanbod in het rooster.

'Dans met je hart en je voeten zullen volgen!'

 Onze docenten

Janine

Janine is de trotse eigenaresse van het Danskwartier Den Haag en docent op dinsdag, woensdag en donderdag
 

Janine studeerde af als eerstegraads dansdocent aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Nog steeds volgt ze veel bijscholing in binnen en buitenland. (Londen, New York)  Na haar afstuderen verbond ze zich aan verschillende balletscholen in Den Haag en omgeving en gaf ze workshops bij het Nederlands Danstheater Move in. Werkte ze voor Segbroek Dans en de Utrechtse Dansacademie. Voor het Nationale Toneel maakt ze met regelmaat choreografieën. Ook maakt en geeft ze educatieve workshops/ lessenreeksen rondom voorstellingen voor Holland Dance. Zo heeft ze de lessenreeks 'GeRAAKT' ontwikkeld ism ADO Den Haag om kinderen meer aan het bewegen te krijgen.

 

Tijdens haar studie danste Janine in Verdi's opera 'La Traviata' in Zurich, Was ze choreograaf en danscoördinator voor 'Snorro’ de gemaskerde held van het RO theater. Ze danste in live, life, living op het CaDance festival en in Global water Dances the Netherlands. Haar vooropleiding volgde ze op de MusicAllFactory. Janine was te zien als 'Roodkapje' in de Efteling en speelde ze in een aantal sinterklaas musicals. Ook was ze choreograaf bij het Rijswijksjeugdtheater.

 

Janine is een gedreven docent die met veel enthousiasme haar passie overbrengt op haar leerlingen. "In mijn lessen breng ik mijn leerlingen verder in hun danstechniek op een dansante wijze.  Inleving, energie en flow spelen in mijn lessen een belangrijke rol. Dansen is heerlijk, dat wil ik mijn leerlingen laten voelen.'

 


Kyra

Kyra is naar haar afstuderen aan de MBO dans opleiding in Haarlem begonnen aan de opleiding Docent Dans aan Fontys Dansacademie Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Ik ben zelf begonnen met dansen toen ik een jaar of 7 was, ik heb les gehad in klassiek ballet, streetdance, modern, jazz, werelddans en show/musical. Ik geef sinds enkele jaren les aan peuters en kleuters.

Naast school en lesgeven volg ik zelf nog musical lessen.
Momenteel speelt ze in 'Caro' in de efteling!


Katelijn 

Katelijn is afgestudeerd dansdocent, heeft haar propedeuse bepaald aan de Fontys Hogeschool en ben daarna verder gaan studeren in Portugal. Daar behaalde ik aan de dansacademie mijn uitvoerende diploma in de richting contemporary dans met als hoofdvak Klassiek Ballet. Ik danste in choreografieen speciaal gemaakt voor kinderen en tourde rond met een Opera productie. 

Ook heeft ze het certificaat "progressing ballet technique" succesvol behaald.

Haar vader heeft een yogaschool waar ze vroeger vaak te vinden was en ook regelmatig inviel. Al van jongs af aan geeft ze op verschillende plekken les en richt ik me nu sinds een aantal jaar ook op het individueel coachen.


Sophatai 

 

Sophatai geeft les aan de klassiek plusklas en spitzen op woensdag

 

Sophatai studeerde af aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Lyon (Frankrijk) en de Arts Educational London School (Engeland).

 

Ze volgde verschillende intensieve cursussen in verschillende landen, b.v. Joffrey Ballet School en Stanley Holden Dance Centre (VS) en London Contemporary Dance School en Rambert School of Ballet & Contemporary Dance (VK). In 1999 schreef ze zich in als voltijds gaststudent (podium) aan de Rotterdamse Dansacademie/Codarts.

 

Sophatai trad op met verschillende gezelschappen in Thailand, Duitsland en Nederland, b.v. Bangkok Ballet Theater, Oldenburgisches Staatstheater, Musiktheaters im Revier Gelsenkirchen, Städtische Bühnen Nürnberg, Palindrome Dance Company en Elshout/Händler.

 

Ze was repetitor van een project “Young Urban Fossils (YUF)”, een samenwerking tussen Djazzex Modern Dance Company, Rotterdamse Dansacademie/Codarts en Holland Dance Festival.

Sophatai's passie voor dans is aan haar doorgegeven via haar grootmoeder, die in 1960 een van de oudste dansscholen in Bangkok oprichtte. Gedurende 14 jaar nam Sophatai leiding bij twee dansscholen in Thailand voordat ze in 2016 terugkeerde naar Nederland.

 

Sophatai is een Royal Academy of Dance Registered Teacher, Tutor and Mentor (VK) en een Certified Teacher of Progressing Ballet Technique (AUS).

 

Sophatai legt de nadruk op een correcte houding & uitlijning, precisie van techniek, muzikaliteit en artisticiteit in haar lessen. Ze gebruikt verschillende methodes om leerlingen te versterken, b.v. Pilates, Floorbarre en Lichaamsverzorging.

 

Ze gelooft dat elke student speciaal en uniek is op zijn/haar eigen manier. Haar passie is om hun talenten te ontdekken en hen uit te dagen om hun volledige capaciteiten te bereiken.

 


Linda 

 

Linda komt uit italie, is danseres, docente en choreografe.
Linda heeft gestudeerd aan de Urban Academy in Milaan (hiphop, hedendaags en theater) en verhuisde vervolgens naar Amsterdam om deel te nemen aan een project met een dansgezelschap en besloot te blijven. Gedurende 4 jaar in Amsterdam werkte ze met verschillende choreografen en artiesten en had ze de mogelijkheid om verschillende input te krijgen van allemaal om nieuwe vaardigheden en kwaliteiten te krijgen. Sinds 2016 houdt Linda zich bezig met dansprojecten in Miami, waar ze de kans kreeg om de Amerikaanse manier van dansen van bekende dansstijlen te leren.

 


Zeph

Zeph danst al bijna heel zijn leven. Zijn achtergrond ligt bij de stijlen Breaking en Hip Hop. Hij houdt ervan om mij met dans optredens en Break Battles bezig te zijn. Daarnaast geeft hij ook heel graag les en doet hij een studie tot kinder coach.

 

Hij studeerde aan de dans opleiding in Utrecht en horen al lange tijd bij de crew Heavy Hitters. "Ik heb veel goede dingen gehoord over iedereen bij het Danskwartier Den Haag. Ik kijk er dan ook erg naar uit jullie lessen te gaan verzorgen."

 


Kirsten

Kirsten mocht op jonge leeftijd  op balletles. Wat begon bij één uurtje breidde zich snel uit naar meerdere uren dans in de week en ook naar diverse stijlen, dit waren onder andere: modern, urban en Amerikaanse tap.

 In 2015 heeft ze de vooropleiding Schakelklas afgerond en aansluitend ben ik begonnen met de Bachelor Docent Dans, beide bij Codarts, Dance academy Rotterdam. Sinds haar afstuderen in 2019, is ze werkzaam als dansdocent bij verschillende dansscholen en in het (speciaal) basisonderwijs.

Om zich te blijven ontwikkelen volg ik regelmatig cursussen en opleidingen, waaronder de opleiding Progressing Ballet Technique om de ballettechniek te kunnen specificeren en op verschillende manieren te kunnen aanbieden.

 

In mijn lessen ontdekken, onderzoeken en ontwikkelen we samen. Hoe werkt dans in jouw lichaam en hoe geniet jij als mens van dans.

 

 

'Ik kijk er naar uit mijn passie met de leerlingen te kunnen delen!”


Mienke 

Mienke verzorgd de kinderfeestjes bij ons in de studio!

 

Mienke Zandleven is een eerstegraads docent dans. Van kinds af aan is dans haar lust en haar leven. Na de middelbare school heeft zij dan ook een dansopleiding op MBO (CIOS Haarlem) en op HBO (Dansacademie Codarts Rotterdam) niveau gevolgd en voltooid.

Mienke Zandleven is aangesloten bij meerdere dansscholen in Den Haag, begeleidt jonge talenten bij Korzo en geeft educatieve dansworkshops voor onder andere het dansgezelschap Little Doll Dance Company en voor theatergroep ZEP.

 

Mienke is een gedreven docent die haar enthousiasme graag overbrengt aan haar leerlingen. Energie, inleven en het dansplezier staan altijd centraal in de les!