Over ons

Kleuterdans, Streetjazz, Modernjazz, Moderne dans of klassiek ballet dansles volgen? Dansschool Het Danskwartier Den Haag biedt verschillende danslessen aan voor jong en oud. Lees hier meer over de verschillende dansstijlen waar in je dansles kan volgen.

Ons verhaal

Het Danskwartier Den Haag opent in September 2017. Janine van den Heuvel Damen neemt dan de dansschool over van Joke van der Kraan. De dansschool is gevestigd in het Statenkwartier in Den Haag.

Een goede sfeer, persoonlijk contact, veel dansplezier en het werken aan een goede danstechniek vinden wij belangrijk in onze lessen. In de dansschool werken uitsluitend afgestudeerde professionele dansdocenten. Zo wordt er op een verantwoorde manier lesgegeven en kunnen we leerlingen verder brengen in hun dans.  

Naast de lessen biedt Het Danskwartier Den Haag ook de mogelijkheid om podiumervaring op te doen. Zo wordt er minimaal 1x in de twee jaar een voorstelling georganiseerd in een echt theater. 


Onze missie

Dansen is geweldig! Onze missie is om iedereen dat te laten voelen! Eenmaal besmet met het 'dansvirus' blijf je er altijd van houden. Iedereen veel plezier aan dans te laten beleven is wat wij het allerliefste doen.

Wij bieden danslessen aan van jong tot oud en in verschillende dansstijlen. Bekijk het aanbod in het rooster.

'Dans met je hart en je voeten zullen volgen!'

 


Onze docenten

Janine van den Heuvel Damen

Janine is sinds September 2017 de trotse eigenaresse van Het Danskwartier Den Haag.

 

Janine studeerde af als eerstegraads dansdocent aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Nog steeds volgt ze veel bijscholing in binnen en buitenland. (Londen, New York)  Na haar afstuderen verbond ze zich aan verschillende balletscholen in Den Haag en omgeving en gaf ze workshops bij het Nederlands Danstheater Move in. Werkte ze voor Segbroek Dans en de Utrechtse Dansacademie. Voor het Nationale Toneel maakt ze met regelmaat choreografieën. Ook maakt en geeft ze educatieve workshops/ lessenreeksen rondom voorstellingen voor Holland Dance. Zo heeft ze de lessenreeks 'GeRAAKT' ontwikkeld ism ADO Den Haag om kinderen meer aan het bewegen te krijgen.

 

Tijdens haar studie danste Janine in Verdi's opera 'La Traviata' in Zurich, Was ze choreograaf en danscoördinator voor 'Snorro’ de gemaskerde held van het RO theater. Ze danste in live, life, living op het CaDance festival en in Global water Dances the Netherlands. Haar vooropleiding volgde ze op de MusicAllFactory. Janine was te zien als 'Roodkapje' in de Efteling en speelde ze in een aantal sinterklaas musicals. Ook was ze choreograaf bij het Rijswijksjeugdtheater.

 

Janine is een gedreven docent die met veel enthousiasme haar passie overbrengt op haar leerlingen. "In mijn lessen breng ik mijn leerlingen verder in hun danstechniek op een dansante wijze.  Inleving, energie en flow spelen in mijn lessen een belangrijke rol. Dansen is heerlijk, dat wil ik mijn leerlingen laten voelen.'

 

Tanja Reen

Tanja volgde haar dansdocenten opleiding aan het Rotterdams Conservatorium en haalde haar diploma voor Klassiek en Modern ballet gehaald in 1980.

Sindsdien is zij altijd verbonden geweest aan Balletschool Joke van der Kraan en heeft aan vele verschillende balletscholen en aan eigen kindergroepen lesgegeven. 

 

Het lesgeven aan kinderen, zeker op langere termijn, doet zij met plezier. Dit omdat bij hen zo duidelijk de fysieke ontwikkeling te zien is, maar ook de steeds groter wordende uitdrukking in de dans. 

Bij het ene kind meer binnen de techniek als de mogelijkheden daar zijn en bij het andere kind meer in de expressie.

Ieder kind ontwikkelt zich binnen de eigen mogelijkheden als dit met plezier wordt beleefd. 

 

Ook het lesgeven aan volwassenen brengt haar veel voldoening om te zien dat binnen de techniek, die wordt aangeleerd, er veel ruimte is voor uitdrukking van gevoel, verbondenheid met het lichaam door ademhaling en het laten samengaan van beweging en muziek. 

 

Zij volgt wekelijks training en verschillende nascholing cursussen per jaar om zich te laten inspireren voor haar lessen.

 


Christian van Dijk

Christian van Dijk geeft de breakdance les bij Het Danskwartier Den Haag. Ook is hij één van de dansers/dansdocenten van Xclusiv Company.

Als danser van verschillende Rotterdamse groepen zoals Got Skills, GKS en Optima Forma, heeft hij diverse titels, waaronder drievoudig Nederlands Kampioen Breakdance, behaald.

Kracht & snelheid zijn de kenmerken van zijn B-boy-stijl.

Daarbij reist hij internationaal met Xclusiv Company om verschillende shows te verzorgen.

Rowena

Rowena studeert voor docent dans aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten; academie voor danseducatie.

Dans is haar lust en haar leven, ze danst al vanaf haar 4e. Ook volgde ze lessen bij Janine en danste ze in meerdere van janine's choreografieën.

Ze geeft regelmatig lessen aan kinderen, ballet en modern(jazz).

 

In haar lessen vindt ze Flow, plezier, zelfvertrouwen, creativiteit, techniek, spelende wijze, vrijheid/eigenheid belangrijk.

 

In december 2018 zal ze op het podium dansen in de voorstelling 'Alice in a winterwonderland' van de Dutch don't dance Division in het Zuiderstrand theater 

 

Rowena komt vanaf januari stage lopen bij Het Danskwartier Den Haag en zal als Janine in maart met zwangerschapsverlof gaat de peuter en kleuterlessen op de woensdag gaan geven.

 

 

Chantalle 

Chantalle gaat Janine vervangen op de dinsdag en de klassieke en moderne les op woensdag tijdens haar zwangerschapsverlof. 

Ze deed haar opleiding bij de Rotterdamse dansacademie en heeft inmiddels al veel ervaring in het lesgeven.

"Ik heb altijd heel veel plezier in lesgeven en vind het altijd prachtig om mensen te helpen ontwikkelen in hun dans. Leerlingen daarin zien groeien is geweldig!" Ze probeert altijd het beste uit iemand te halen maar probeert vooral het plezier in dans over te brengen. 

Chantalle heeft afgelopen jaren ook als professioneel danseres getourd met Hans Klok, nu wil ze zich meer gaan storten op het lesgeven.

Elaina Du

Elaina is afgestudeerd aan de HBO opleiding Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en heeft haar vooropleiding aan de dansacademie van Lucia Marthas gevolgd.

Zij heeft zich gespecialiseerd in klassiek ballet en de jazzstijlen. Tijdens en na haar studie heeft zij de certificaten van ballet academy Varna behaald o.l.v. Kalina Bogoeva.

In haar lessen wil ze haar leerlingen inspireren, stimuleren en zelfverzekerdheid opbouwen. De danstechniek, plezier en vrijheid binnen de dans staat centraal.

Elaina heeft als danseres verscheidene ervaring opgedaan bij o.a. de Dutch Don’t Dance Division en de NPO film ‘Get Lost’.

Ze volgt regelmatig lessen/bijscholing in het binnen- en buitenland om haar lessen up to date te houden.

Robin 

Robin is afgestudeerd van het Albeda dans college in Rotterdam. Ook danste ze in veel dansshows en danswedstrijden.

Al vanaf haar 6e jaar danst ze met heel veel plezier en passie. 

Na haar afstuderen is ze gelijk veel gaan lesgeven in verschillende stijlen zoals Streetdance, Hiphop, Modern, Jazz en Klassiek Ballet.

Ze geeft met heel veel liefde les en ze vindt het belangrijk dat de leerlingen die in haar les staan zich op hun gemak voelen. Dat ze hun emoties en hun energie kwijt kunnen in het dansen. ze vindt het mooi om te zien hoe de kinderen zich steeds meer ontwikkelen en groeien. Het is heel belangrijk dat ze vooral plezier hebben in wat ze doen. Net zoals zij plezier heeft in het lesgeven.

Zelf vindt ze het ook nog heel erg leuk om danslessen te volgen. Ook daar haalt ze heel veel plezier uit en voel ik ze zich vrij in wat ze doet.

 

Mienke 

Mienke verzorgt tijdens het verlof van Janine alle kinderfeestjes in de studio!

 

Mienke Zandleven is een eerstegraads docent dans. Van kinds af aan is dans haar lust en haar leven. Na de middelbare school heeft zij dan ook een dansopleiding op MBO (CIOS Haarlem) en op HBO (Dansacademie Codarts Rotterdam) niveau gevolgd en voltooid.

Mienke Zandleven begeleidt jonge talenten bij Korzo en geeft educatieve dansworkshops voor onder andere het dansgezelschap Little Doll Dance Company en voor theatergroep ZEP, daarnaast geeft ze les op dansscholen in hiphop en modern.

Mienke is een gedreven docent die haar enthousiasme graag overbrengt aan haar leerlingen. Energie, inleven en het dansplezier staan altijd centraal in de les!