Kleuterdans, Streetjazz, Modernjazz, Moderne dans of klassiek ballet dansles volgen? Dansschool Het Danskwartier Den Haag biedt verschillende danslessen aan voor jong en oud. Lees hier meer over de verschillende dansstijlen waar in je dansles kan volgen.

Spitzen


Spitzen... een droom van veel leerlingen is om op spitzen te dansen. Niet iedereen is geschikt om op spitzen te dansen. Spitzen werk is blessure gevoelig en wij gaan hier dan ook zorgvuldig mee om. 
Spitzenles doen wij pas vanaf 12 jaar (Als de voeten uitgegroeid zijn) en na keuring van de voeten en techniek.

Om spitzen te kunnen doen kijken we naar een aantal dingen zoals de kwaliteit van haar (of zijn) Torso, buik en bekken beheersing (core stability) De uitlijning van de benen (heup-knie-enkel-voet) en de kracht en flexibiliteit van de voeten en enkels. 

 

 

 

Spitzen kopen:

Het aanmeten van de spitzen is een vak apart. Het is erg belangrijk dat dit door een specialist gedaan wordt. 
Dit wordt dan gedaan in de winkel Time to dance of danswinkel in Den Haag. Niet altijd is daar een spitzen specialist aanwezig. Vandaar dat we het moeten plannen.
Ga a.u.b. niet zelf op pad voor spitzen. Veel winkels verkopen spitzen maar hebben geen specialist in dienst die echt goed naar de voeten kijkt. 

 

 

 

 

 

 

Klassiek Ballet - Dansles Dansschool Het Danskwartier Den Haag. De dansschool bevindt zich in het Statenkwartier in Den Haag en biedt dansles vanaf 3 jaar. DANS met ons mee!