Kleuterdans, Streetjazz, Modernjazz, Moderne dans of klassiek ballet dansles volgen? Dansschool Het Danskwartier Den Haag biedt verschillende danslessen aan voor jong en oud. Lees hier meer over de verschillende dansstijlen waar in je dansles kan volgen.

Danslessen 2- 18 jaar

Ouder peuterdans

Danslessen voor peuter vanaf 2/ 2,5 jaar samen met mama, papa opa of oma! Lekker samen dansen. Spelenderwijs ontwikkelen ze hun lichaamsbewustzijn en motoriek. We duiken met z'n allen in de rijke fantasiewereld van de peuters. Een leuke les die de band tussen (groot)ouder en kind versterkt. Dansplezier staat voorop!  

ouder peuterdans Het Danskwartier Den Haag

Peuterdans

Deze danslessen zijn voor peuters vanaf 3 jaar.

Spelenderwijs maken ze kennis met dans. We dansen we aan de hand van thema's. In de belevingswereld van deze peuters/kleuters ontwikkelen we lichaamsbewustzijn en motoriek. Muzikaliteit en creativiteit wordt geprikkeld.
Een superleuke eerste kennismaking met dans!


Kleuterdans

Deze danslessen zijn voor kinderen van 4 t/m 6 jaar oud. Spelenderwijs worden de kinderen voorbereid op de klassieke les, de basis van alle dansstijlen. Ook wordt er gedanst aan de hand van aansprekende thema's.  Er wordt met heel veel dansplezier gewerkt aan houding, creativiteit en muzikaliteit. 

 

 

Kleuterdans - Dansschool Het Danskwartier Den Haag staat o.l.v. Janine van den Heuvel Damen. De dansschool bevindt zich in het Statenkwartier in Den Haag en biedt dansles vanaf 3 jaar. DANS met ons mee!

Klassiek ballet

Deze danslessen hebben we voor kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen.

In deze les wordt gewerkt aan de klassieke ballettechniek. Er wordt o.a. gewerkt aan houding souplesse en muzikaliteit door middel van oefeningen en combinaties.

 

Klassiek Ballet - Dansschool Het Danskwartier Den Haag staat o.l.v. Janine van den Heuvel Damen. De dansschool bevindt zich in het Statenkwartier in Den Haag en biedt dansles vanaf 3 jaar. DANS met ons mee!

Spitzen

(op uitnodiging)
Spitzen... een droom van veel leerlingen is om op spitzen te dansen. Niet iedereen is geschikt om op spitzen te dansen. Spitzen werk is blessure gevoelig en wij gaan hier dan ook zorgvuldig mee om. Om spitzen te kunnen doen kijken we naar een aantal dingen zoals de kwaliteit van haar (of zijn) Torso, buik en bekken beheersing (core stability) De uitlijning van de benen (heup-knie-enkel-voet) en de kracht en flexibiliteit van de voeten en enkels. 

Geschikte leerlingen worden uitgenodigd voor de spitzen les


Klassiek plusklas

(op uitnodiging)

 

Deze les kan gevolgd worden als tweede les in de week  als je extra wilt werken aan je klassieke techniek naast de dinsdag les maar hij kan ook gevolgd worden als je maar 1x per week wilt dansen. Na deze plusklas is het mogelijk om aansluitend spitzenles te doen, mocht je daarvoor in aanmerking komen.


Modern jazz

In deze danslessen wordt het vloeiende lyrische uit de moderne les gecombineerd met de strakke elementen uit de streetjazz les. Een fijne les met het beste van modern en jazz samen.

Modern-jazz - Het Danskwartier Den Haag staat o.l.v. Janine van den Heuvel Damen. De dansschool bevindt zich in het Statenkwartier in Den Haag en biedt dansles vanaf 3 jaar. DANS met ons mee!


Modern plusklas

(Op uitnodiging)

Talentvolle dansers kunnen worden uitgenodigd voor de plusklas.

 

In deze les krijgen dansers extra training in moderne dans. We werken aan het verbeteren van hun danstechniek van verschillende moderne technieken. De focus van deze training ligt op expressie (attitude op het podium).

Naast de plusklas volg je minimaal 1 andere les per week.


Streetjazz

Dansen op muziek van nu!  In deze danslessen wordt gewerkt aan de jazzdanstechniek om te zorgen dat je verantwoord leert dansen en een goede basistechniek opbouwt. Ook wordt er gewerkt aan een coole choreografie.

 

Streetjazz - Het Danskwartier Den Haag De dansschool bevindt zich in het Statenkwartier in Den Haag en biedt dansles vanaf 3 jaar. DANS met ons mee!

Hiphop

Een warming up en de hele les lekker aan vette choreo's werken!

 

Krachtig en stoer met veel energie!

Hiphop Den Haag, Plan nu je proefles bij het Danskwartier Den Haag

Selectie

(Alleen op uitnodiging)

In de selectie van het Danskwartier Den Haag zitten talentvolle dansers die enorm van dans houden. 
We werken veel aan veel aan choreografie en trainen extra op techniek en uitstraling waar door ze extra ontwikkelen in dans.

 

De selectie groep zal als eerste worden ingezet bij optredens door het jaar heen. 

Naast de selectie training dans je minstens nog 1 les extra in de week.

De selectie groep zal als eerste worden ingezet bij optredens door het jaar heen. 

Naast de selectie training dans je minstens nog 1 les extra in de week.

 

Ieder jaar wordt weer op nieuw bekeken wie er in de selectie klas komt op basis van danskwaliteit, uitstraling, motivatie en ook of je genoeg inzetbaar bent voor optredens.Breakdance

Breakdance is onderdeel van de hiphopcultuur. De dans ontstond eind jaren 70 in New York en is beïnvloed door verschillende culturen en dansstijlen van over de hele wereld.

 

De les begint altijd met een goede warming-up. Daarna werken we aan de basiselementen van Breakdance, zoals toprock (staande dans) footwork (grondbewegingen) en verschillende freezes (stilstaande poses op handen, hoofd.). Ook conditie en kracht komt aan bod tijdens de les, zo kun je de tricks beter uitvoeren. Je leert op deze manier de basis van Breakdance. 

Breakdance Den Haag, Plan nu je proefles bij het Danskwartier Den Haag