Over ons

Kleuterdans, Streetjazz, Modernjazz, Moderne dans of klassiek ballet dansles volgen? Dansschool Het Danskwartier Den Haag biedt verschillende danslessen aan voor jong en oud. Lees hier meer over de verschillende dansstijlen waar in je dansles kan volgen.

Ons verhaal

Het Danskwartier Den Haag opent in September 2017. Janine van den Heuvel Damen neemt dan de dansschool over van Joke van der Kraan. De dansschool is gevestigd in het Statenkwartier in Den Haag.

Een goede sfeer, veel dansplezier en het werken aan een goede danstechniek vinden wij belangrijk in onze lessen. In de dansschool werken uitsluitend afgestudeerde professionele dansdocenten. Zo wordt er op een verantwoorde manier lesgegeven en kunnen we leerlingen verder brengen in hun dans.  

Naast de lessen biedt Het Danskwartier Den Haag ook de mogelijkheid om podiumervaring op te doen. Zo wordt er minimaal 1x in de twee jaar een voorstelling georganiseerd in een echt theater. 


Onze missie

Dansen is geweldig! Onze missie is om iedereen dat te laten voelen! Eenmaal besmet met het 'dansvirus' blijf je er altijd van houden. Iedereen veel plezier aan dans te laten beleven is wat wij het allerliefste doen.

Wij bieden danslessen aan van jong tot oud en in verschillende dansstijlen. Bekijk het aanbod in het rooster.

'Dans met je hart en je voeten zullen volgen!'

 


Onze docenten

Janine van den Heuvel Damen

Janine van den Heuvel - Kleuterdans, Streetjazz, Modernjazz, Moderne dans of klassiek ballet dansles volgen? Dansschool Het Danskwartier Den Haag biedt verschillende danslessen aan voor jong en oud.

Janine is sinds September 2017 de trotse eigenaresse van Het Danskwartier Den Haag.

Janine studeerde af als eerstegraads dansdocent aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Nog steeds volgt ze veel bijscholing in binnen en buitenland. (Londen, New York)  Na haar afstuderen verbond ze zich aan verschillende balletscholen in Den Haag en omgeving en gaf ze workshops bij het Nederlands Danstheater Move in. Werkte ze voor Segbroek Dans en de Utrechtse Dansacademie. Voor het Nationale Toneel maakt ze met regelmaat choreografieën. Ook maakt en geeft ze educatieve workshops/ lessenreeksen rondom voorstellingen voor Holland Dance.

 

Tijdens haar studie danste Janine in Verdi's opera 'La Traviata' in Zurich, Was ze choreograaf en danscoördinator voor 'Snorro’ de gemaskerde held van het RO theater. Ze danste in live, life, living op het CaDance festival en in Global water Dances the Netherlands. Haar vooropleiding volgde ze op de MusicAllFactory. Ondanks dat dans echt haar ding is, maakt ze af en toe nog uitstapjes naar musical. Zo was Janine te zien als 'Roodkapje' in de Efteling en speelde ze in een aantal sinterklaas musicals. Ook is ze choreograaf bij het Rijswijksjeugdtheater.

 

Janine is een gedreven docent die met veel enthousiasme haar passie overbrengt op haar leerlingen. "In mijn lessen breng ik mijn leerlingen verder in hun danstechniek op een dansante wijze.  Inleving, energie en flow spelen in mijn lessen een belangrijke rol. Dansen is heerlijk, dat wil ik mijn leerlingen laten voelen.'' 

 

Christian van Dijk

Tanja Reen

Tanja Reen- Kleuterdans, Streetjazz, Modernjazz, Moderne dans of klassiek ballet dansles volgen? Dansschool Het Danskwartier Den Haag biedt verschillende danslessen aan voor jong en oud.

Tanja volgde haar dansdocenten opleiding aan het Rotterdams Conservatorium en haalde haar diploma voor Klassiek en Modern ballet gehaald in 1980.

Sindsdien is zij altijd verbonden geweest aan Balletschool Joke van der Kraan en heeft aan vele verschillende balletscholen en aan eigen kindergroepen lesgegeven. 

 

Het lesgeven aan kinderen, zeker op langere termijn, doet zij met plezier. Dit omdat bij hen zo duidelijk de fysieke ontwikkeling te zien is, maar ook de steeds groter wordende uitdrukking in de dans. 

Bij het ene kind meer binnen de techniek als de mogelijkheden daar zijn en bij het andere kind meer in de expressie.

Ieder kind ontwikkelt zich binnen de eigen mogelijkheden als dit met plezier wordt beleefd. 

 

Ook het lesgeven aan volwassenen brengt haar veel voldoening om te zien dat binnen de techniek, die wordt aangeleerd, er veel ruimte is voor uitdrukking van gevoel, verbondenheid met het lichaam door ademhaling en het laten samengaan van beweging en muziek. 

 

Zij volgt wekelijks training en verschillende nascholing cursussen per jaar om zich te laten inspireren voor haar lessen.

 

 

 


Christian van Dijk geeft de breakdance les bij Het Danskwartier Den Haag. Ook is hij één van de dansers/dansdocenten van Xclusiv Company.

Als danser van verschillende Rotterdamse groepen zoals Got Skills, GKS en Optima Forma, heeft hij diverse titels, waaronder drievoudig Nederlands Kampioen Breakdance, behaald.

Kracht & snelheid zijn de kenmerken van zijn B-boy-stijl.

Daarbij reist hij internationaal met Xclusiv Company om verschillende shows te verzorgen.